Články

Středeční výhledy 10/2021

Komentáře

Díky za kvalitní výhledy - jako vždy!

0 hlasů

Dívám se, že při přepisu té matematiky se nějak ztratily mocniny :-/

Prostě p2 čtěte jako "p na druhou", p7 jako "p na sedmou", (1-p)2 jako "(1-p) na druhou", atd.

A na formátu Historic se banovalo dřív, než jsem to dopsal :-) Thassa's Oracla si tam už nezahrajeme...

https://magic.wizards.com/en/articles/archive/news - /may-19-2021-banned-and-restricted-announcement

0 hlasů

Malý detail - pomocou Urza saga si zem nájsť neviem, pretože nemá mana cost.

Kvíz - budem mať na stole 3x bookwurm, z toho jeden s dvoma a jeden so štyrmi plusovými countermi

0 hlasů

Hmm... To je pravda. Já jsem si samozřejmě myslel, že jde "converted mana cost", ale to už asi zase spíš napsali "mana value", že? :-) Takže v tomto máš pravdu. (Každopádně ten "wording" je tady také něco nového, nebo ne? Protože znáte nějakou jinou kartu, která se ptá na konkrétní mana cost?)

Kvíz není úplně tak jednoduchý. Zajímá mě spíš to, jaká "čísla" ty bytosti budou mít (tj. "base power and toughness"), nad které se ty žetony pak napočítají navrch. ("And yes. There will be layers!" :-))

0 hlasů

No mne práve prišiel hodne jednoduchý a tak tam čakám nejakú zradu :) Ale z mojho popisu je myslím jasné, aké budú mať čísla. Kopírujú sa celé karty, čiže budú 3 bookwurmy 7/7 base stats, jeden má 4 counters na sebe (čiže dokopy 11/11) a druhý dva (9/9). Jediný "chýták" ma napadá u toho jedného land/creature.

0 hlasů

No copy efekt je v první vrstvě ne? Takže jeden ten fractal bude stejně 0/0 protože ma definavanou P/T a ta je ve vyssi vrstve...asi

0 hlasů

Ad Urza's Saga (karta) - ten easter egg se subtypy "Urza's" a "Saga" je prakticky smyslem existence, resp. designu té karty ;). Podtyp "Urza's" existuje v MTG už od reprintu Urzatronu v 8. edici.

Osobně mi tam přijde rušivé jen to, že typ říká "Enchantment Land" a ne "Land Enchantment" protože bráno zcela do důsledku by tedy mělo nyní být za pomlčkou "Saga Urza's", což by to celé maličko narušilo.

Protože sice mirrodinové země jsou Artifact Land, ale Dryad Arbor je Land Creature.

0 hlasů

Jako ano. Uvažujeme stejně ;-)

1 hlas

Hezký výpočet, jen nebere v potaz skutečnost, že hra před sideboardem a po sideboardu nemá stejnou hodnotu pravděpodobnosti výhry.
Sideboarduje se právě proto, aby se pravděpodobnost výhry zvýšila. Pravda, sideboardují oba hráči, přesto v některýcj match upech může vzrůst pravděpodobnost výhry i na 95%. Typickým příkladem je hra proti mlečce.
V první hře je to pade na pade podle zlomyslnosti, s jakou jsou klíčové karty odemílány. V dalších hrách pak již běžně odemíláný hráč v klidu hraje karty z hrobu, které mu tam oponent namlel.

0 hlasů

Jako takto: Aby ten výpočet byl vůbec nějakým způsobem možný (schůdný, příčetný), tak je nějaké zjednodušující předpoklady potřeba udělat.

Změnit matchup sideboardováním z 50/50 na 95/5 je velmi vzácné i na Constructed a tady ještě považ, že se bavíme o Limited. Opravdu lze změnit balíček na Sealed Decku takovým způsobem, že se ten matchup stane až tak "lopsided"?

Prostě si myslím, že ten předpoklad nezávislosti (jednotlivých her a zápasů) a konstantního p, je relativně přijatelný.

0 hlasů

Promiň, chyba v matrixu. Úplně jsem zapomněl, že to byl seal deck.

0 hlasů

ŘEŠENÍ KVÍZU:

- 7/7 Bookwurm (bez žetonů) zůstane 7/7 Bookwurmem (bez žetonů).

- Forest (0/0 Fractal) se dvěma +1/+1 žetony vytvořený pomocí karty Emergent Sequence... se stane Bookwurmem se staty 7/7... Které budou ovšem přepsány v layeru 7b na 0/0 (Emergent Sequence "nastavuje" power and toughness, což jde prostě v pozdějším layeru než "nativní" a "zkopírovaná" power and toughness). V layeru 7c se ještě započítají dva +1/+1 žetony, takže výsledkem bude 0/0 Bookwurm se dvěma žetony => 2/2.

- Fractal token 0/0 se čtyřmi +1/+1 žetony... se stane Bookwurmem se staty 7/7, které nebudou přepsány. (To, že je Fractal token 0/0, je jeho "přirozená" power a toughness, ale ne "nastavená na specifické hodnoty", jako v předchozím případě.) Dále budou započítány čtyři +1/+1 žetony, takže výsledkem bude 7/7 Bookwurm se čtyřmi žetony => 11/11.

Layery jsou... Něco... ;-)

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Report z Premodern turnaje Prague Parade

17.05.2024 23:02 – kok4in

Moc pěkný report Jardo. Velká gratulace!

všechny komentáře

Golgari Midrange na Standard

09.05.2024 13:11 – dorlas

Ahoj. Úplne s Tebou súhlasím. 1) Rozhodne ma potešilo, že Golgari Midrange si vybral i samotný „Mr. Jund“. 2) Jeho článok som si ale...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 2. část

26.04.2024 13:01 – dorlas

Takže druhá časť odpovedí :) Goldvein Hydra - Polukranos Reborn sa síce hral a za mňa teda zelený je, ale mám pocit, že nie až tak ako...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

24.04.2024 12:51 – dorlas

Ďakujem za komenty. No a konkrétne: Aven Interrupter – som rád, že som to pochopil správne. Three Steps Ahead - porovnanie s Cryptic...

všechny komentáře

Pokémon karty - jak začít hrát a jaká jsou pravidla

24.04.2024 11:49 – Chainer

Skvělé! :-) Kdo si hraje, nezlobí! ;-)

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter