Články

Středeční výhledy 2/2024

… a my jsme všichni zvědaví, jak to všechno povede staronový turnajový organizátor Tournament Center. Osobně bych si přál víc kvalifikací do našich heren (Regional Championship Qualifierů), protože v naší zemi jich máme opravdu málo. Snad bude moje přání vyslyšeno a snad to také bude za nějakou rozumnou cenu!

Turnaje v našich hernách

A když už mluvím o našich hernách, tak se do nich pojďme podívat, protože Wizardi tam pro nás připravili mnoho nejrůznější akcí a mnoho nejrůznějších prom.

Začneme samozřejmě tím nejdůležitějším a tím je prerelease Murders at Karlov Manor. Prerelease budou probíhat od 2. do 8. února a zážitek s novými Play Boostery si prostě nikdo nemůže nechat ujít. Prerelease „kity“ nabídnou i některé z následujících tří prom:

Melek, Reforged Researcher Tomik, Wielder of Law Voja, Jaws of the Conclave

Ale pozor! Tato proma se na prerelease nesmí hrát!!!

Open House je otevřená akce, která hodně myslí i na začátečníky. Proběhne 9. až 11. února a herny si svůj formát mohou vybrat. Každý z účastníků obdrží foilovou „retroframe“ Underworld Connections.

Underworld Connections

Od 9. února se do našich heren také vrátí Standard Showdowny! Vzhledem k začátku lunárního čínského roku – Roku Draka – bychom měli nejprve dostat karty Sarkhana Unbroken a Dragonlord’s Servanta.

Sarkhan Unbroken Dragonlord's Servant

V dalších týdnech bychom ale měli dostávat nové celoobrázkové Omenpath basic landy! Těch bude ale pouze omezené množství, takže se ve své herně informujte, kolik a které budou vždy k dispozici.

Plains - Omenpath Island - Omenpath Swamp - Omenpath

Mountain - Omenpath Forest - Omenpath

Commander Party se budeme moci zúčastnit 16. až 18. února. Jak název napovídá, je určena pro fanoušky formátu Commander a je tam pro ně nachystaná Rogue’s Passage s „retrorámečkem“.

Rogue's Passage

Ravnica: Clue Edition Launch Party pak proběhne 23. až 25. února. Bude to akce zaměřena na novou hru Ravnica: Clue Edition (Ravnica: Cluedo Edition), při které se teprve ukáže, kdo je ten nejlepší detektiv! ;-) Pro všechny účastníky by měla být nachystána Lavinia, Foil to Conspiracy opět v „retrorámečku“.

Lavinia, Foil to Conspiracy

Store Championshipy ve formátu Standard pak proběhnou 2. až 10. března. Pro každého účastníka je nachystáno Mortify (i když možná to bude pouze pro Top 16, jak to je v balení typicky dodáváno…), pro Top 8 pak Angel of Despair a pro vítěze Dauthi Voidwalker!

Mortify Angel of Despair Dauthi Voidwalker

Ve vybraných hernách samozřejmě také probíhají Regional Championship Qualifiery („RCQs“), které hráče kvalifikují na květnový Regional Championship do italské Neapole. Formátem těchto kvalifikací je buďto Standard nebo Limited (Sealed Deck + Draft). Nejbližší, které se zatím zobrazují, jsou kvalifikace ve Vídni (2. března, Sealed Deck) a v Bratislavě (9. března, Sealed Deck; 10. března, Standard). Doufejme, že se i u nás nějaká objeví.

Pro účastníky je připraven Explore, pro hráče Top 8 Expressive Iteration a pro vítěze pak dokonce i ve foilové verzi.

Explore Expressive Iteration

Tak hodně štěstí a zábavy, ať už navštívíte kteroukoli z předchozích akcí. Já jdu asi pilovat nějaký ten balíček na Standard. Prý se bude hodit ;-)

Secret Lair Commander Deck: Raining Cats and Dogs

Pro milovníky pejsků a koček (a nejenom pro ně) vznikl nový Commander Deck v rámci série Secret Lair. I když zpráva o něm přišla 19. ledna, tak to vypadá, že nyní už objednat nelze.

Raining Cats and Dogs je Commander balíček složený z reprintů, přičemž některé z nich vypadají opět poněkud netradičně…

Plains Mountain Forest

Psí a kočičí základní země doplňuje i oboustranný Dog // Cat token, a hlavně pětice oboustranných karet, které jsou na obou stranách sice funkčně stejné, ale mají psí, respektive kočičí obrázek. Jde o karty: Rin and Seri, Inseparable; Jetmir, Nexus of Revels; Jinnie Fay, Jetmir’s Second; Anointed Procession a Sol Ring.

Sol Ring - Cat Sol Ring - Dog

Pokud byste tento balíček chtěli sehnat, zeptejte se vaší místní herně, jestli ho náhodou neobjednala, protože u Wizardů se po něm už slehla zem…

Nadcházející produkty

Nové Play Boostery, Collector Boostery, Commander balíčky, Bundle a Cluedo Edition – to vše je pro vás na našem spřáteleném e-shopu Veselý Drak už nachystáno, tak předobjednávejte! Nezapomeňte, že nákupem u Veselého Draka podporujete činnost CMUSu!

Nadcházející turnaje

V následujícím víkendu vás zvu na prerelease! Nové mechaniky sady Murders at Karlov Manor vyžadují takřka až detektivní péči, tak se na ně náležitě připravte. A navíc kolik „rár“ dokážete rozbalit z nových Play Boosterů? ;-)

V úterý 6. února vyjde nová sada i „digitálně“ a už 10. února si s ní budeme moci zahrát i kompetitivní Sealed Deck na Magic Aréně v rámci prvního Qualifier Play-Inu.

Také proběhnou „papírové“ Regional Championship Qualifiery (na Regional Championship do italské Neapole). Dva v německé Bochumi, jeden v německém Hofu a jeden v rakouském Linci. Pokud budete náhodou poblíž a zúčastníte se, tak vám přejeme hodně štěstí!

Střípky:

Jean-Emmanuel Depraz

Co to znamená být Mistrem světa v Magicu?

Jean-Emmanuel Depraz

Jean-Emmanuel Depraz poskytl Wizardům velmi pěkný rozhovor, ve kterém ale úplně nejvíc zaujme jeho „Win Rate“ a „Trophy Rate“. Jean-Emmanuel je totiž izolovanou tečkou… :-)

Řešení minulého kvízu

Minulý kvíz z Ravnicy Remastered byl opravdu velmi snadný. Prakticky hned si s ním poradil Grahf.

Minulý kvíz

1) Zahrajeme Overwhelm. K tomu využijeme šest našich zemí a jednoho saprolinga, kterého tapneme do mechaniky Convoke. Soupeř si za Niv-Mizzeta nejspíš lízne kartu a jednoho z odtaplých saprolingů nám nejspíš zastřelí.

2) Zůstanou nám tak celkem tři odtapnutí 4/4 saprolingové, se kterými zaútočíme a dva z nich projdou určitě ;-)

Kvíz

A protože byl minulý kvíz snadný, dnes vás čeká kvíz „mythického levelu“! :-)

Soupeř má 17 životů (my máme 5) a nacházíme se v naší první hlavní fázi. V knihovně máme 12 (neznámých) karet. Dokážeme toto kolo vyhrát?

Kvíz

„The stage is set! The players are assembled!“

A nyní je to na vás! :-)

RavnicaDetectiveAgency.com otevírá 2. února a hledá ty nejlepší detektivní mozky z celého Magicového multivesmíru. Přispějte k vyřešení Velké záhady i vy!

- CASE UNSOLVED –

Pepa / Josef Janák / Chainer

Auspicious Arrival - Art

Komentáře

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden.

Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže je určitě nesmíte minout!

Do té doby si můžete o tomto víkendu jet zahrát RCQ do německého Erfurtu (Sealed Deck) nebo do rakouského Lince (Standard) či St. Pöltenu (Sealed Deck).

A taky zkuste vyřešit "mythický" kvíz ;-)

Uvidíme se příští týden!

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 2. část

26.04.2024 13:01 – dorlas

Takže druhá časť odpovedí :) Goldvein Hydra - Polukranos Reborn sa síce hral a za mňa teda zelený je, ale mám pocit, že nie až tak ako...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

24.04.2024 12:51 – dorlas

Ďakujem za komenty. No a konkrétne: Aven Interrupter – som rád, že som to pochopil správne. Three Steps Ahead - porovnanie s Cryptic...

všechny komentáře

Pokémon karty - jak začít hrát a jaká jsou pravidla

24.04.2024 11:49 – Chainer

Skvělé! :-) Kdo si hraje, nezlobí! ;-)

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter