Reporty

Report z Grand Prix Praha 2019

Sledujte hru Grand Prix Prague: Day 1: Ultimate Masters od uživatele Magic na adrese www.twitch.tv

Jak to dopadlo, se můžete podívat na Twitchi na záznamu z Day 1 (cca v čase 6:32:00). Naštěstí jsem ho porazil. V první hře jsem ho zkušeně smíchnul, takže dlouho neměl druhou barvu. I když mu potom došla, tak modrou jsem u něj neviděl, takže mi nevadilo tradit bytosti a přichystat si obří Death Denied. Myslím, že jsem hrál celkem dobře, ale byl jsem nervózní a strašně opatrnej, určitě jsem mohl víc útočit. Jedinou vyloženě botu, jsem udělal, když sem nezahrál Vessel, který mohl uklidit jeho Unburial Rites. Naštěstí jsem měl dost zemí a pašík s anihilací mi zas tak moc nevadil. Hlavně když jsem věděl, že za chvíli už budu moct zahrát anděla. První hru jsem tedy po 20 minutách vyhrál a bylo vidět, že z toho je Andrea lehce rozladěný. :)

Od té doby mě více méně pokaždé, když jsem se na chvilku zamyslel, popoháněl, asi se bál, aby mě stihnul ještě dvakrát porazit. Nemám mu to za zlé, ale musím říct, že mi to rozhodně nebylo příjemné. Na druhou hru přesidoval do modré, zrušil mi klíčový Death Denied a s lifelinkem mi pak utekl.

Ve třetí hře mi nejvíce pomohla jeho vlastní Ancient Tomba. Docela unfair karta, ale naštěstí nedokázal její potenciál využít naplno. Já nahodil rychlý tlak ve vzduchu a za chvíli bylo po všem. Měl jsem neskutečnou radost!

Zbylé tři kola jsem hrál neskutečně uvolněně, užíval jsem si svůj deck a nakonec z toho bylo krásných 9:0. Co stojí z posledních kol za zmínku, je snad jen Caverna střelená jednomu soupeři, poučení jak funguje Exalted na více bytostech najednou a judge call v posledním kole. :) Naštěstí se všechno vysvětlilo.  Ale i kdyby head judge uznal soupeřovy námitky, na výsledku už by to asi nic nezměnilo, protože v ruce už jsem měl zase připraveného anděla a další kolo ho castil. Nakonec jsme se rozešli v dobrém a já se šel vyfotit s ostatními 9:0 hráči.

9-0

Večer jsme v klidu odpočíval doma, v plánu jsem měl číst články o draftech dokud neusnu. Bohužel, opojení pomalu opadlo a nastoupily nervy. Cca do čtyř ráno jsem tedy stihl načíst kde co. :) Ale jak už jsem říkal, samotné drafty jsem moc netrénoval. Bylo mi tedy jasné, že to nebude lehké, navíc u stolu plného skutečných profíků.

První draft v neděli jsem začal Pyromancerem, potom bylo pár nezáživných picků, a asi na pátém přišel Olivia’s Dragoon, krásný discard outlet. Říkal jsem si, že madness je volný, nabral pár červů ale ejhle, černá i dobrá červená rychle vyschla. Nakonec jsem zůstal s průměrným UR spellz s jedním Pyromancerem, žádným Thermo-Alchemistou, 3 červy s mizernými discard outlety, ale zato se třemi Rune Snagy, Rise from the Tides a dvěma Archaeomancery, pro nějakou value. Určitě se to dalo nadraftit a potom i postavit mnohem lépe, ale skutečně jsem v tu chvíli dělal co se dalo a dokonce i přes mnohé sliby s kamarády, jak budeme případně druhý den jen svačit drahé karty, jsem se snažil vždy brát hratelné kusy (žádné money mi kluci stejně neposlali :( ).

10. kolo

Soupeř hrál Rakdos a dost karet jsme měli podobných, vypadalo to na zajímavý race. (Poznámka: hráči u prvního stolu měli všichni přístup k poolu svých soupeřů, aby se zamezilo pomoci kamarádů sledujících coverage draftpicků některých hráčů). V první hře jsem zkušeně smíchnul soupeře na 5 karet. Já šel ze sedmi karet s třemi rune snagy na šest karet s třemi rune snagy, dál jsem to už nezkoušel. V této hře jsem asi zbytečně agresivně counteroval soupeřovy Lootingy, ale říkal jsem si, že musí hledat země a stejně jsem v ruce nic jiného neměl. Jenže rušit kouzla s flashbackem není moc dobrá value :D

Faithless Looting Bitterblossom

Nakonec i přesto dolízal co potřeboval a v posledním kole před smrtí zcela změnil mou matematiku, když mi ukradl mého blokera a zabil mne. Těsné. Další hru začíná ve druhém kole Bitterblossom. Přesně kolo potom si líznu Rune Snag. FML. Blossom je neskutečná value a když se snažím tlačit jak to jde, kradení příšer zase rozhodne. No co, první prohra někdy musela přijít, říkám si. Ještě chvíli pokecáme, Thoralf je strašne super týpek. A kdo nesleduje streamy Arena Boys, vřele doporučuji.

11. kolo

Sedím se soupeřem a čekáme na začátek přenosu. Když ke mně přijde krásná rozhodčí s fialovými vlasy, že se mnou chce mluvit. Ajaj. Postupně mi sděluje, že v mém decklistu je menší error. Místo mountain jsem do svého UR decku zapsal swampy :). Hochu, hochu, ty to vedeš… Naštěstí, je to obvious error, takže vyváznu jen s warningem. Arne se směje, že jsme ještě nezačali a už mám warning. Když vysvětlím za co, směje se ještě víc.

Tentokrát jsem já smíchán do 5. Soupeř s luxusním GW heroic deckem mě rychle přeletí. V druhé hře trochu vzdoruji, ale dlouho čekám na druhou modrou zemi. V poslední chvíli alespoň předstírám Fire na ruce. :) Arne dlouho přemýšlí, ale nakonec zaútočí a je konec.

12. kolo

Tak teď konečně, říkám si. Proti kontrolním pomalejším kombo deckům mě snad rušení podrží. Bohužel zase mulliganuji a soupeř (nakonec finalista celého turnaje) mi dvakrát ukazuje krásnou combo reanimačku. Proti velkým pašíkům mí drobečkové neobstojí, takže rychlý konec. Soupeř ani není moc hovorný. Takže se ještě chvíli kochám Pascalovým master piece deckem a pak už navždy opuštím coverage areu.

No nic, říkám si. Čeká mě druhý draft na horším stole, tam snad uspěju trochu více. A snad si i trochu zasvačím. A stačí mi jedna výhra na 30 bodů a můj první a zároveň poslední Pro Point a možná i nějaký cash.

 

Jako první otevírám další kolonádu, jinak ze tří boosterů nic drahého/dobrého. Ani soupeři nepustí chlup. Co je horší, žádný s realných archetypů se neukazuje volný. Asi jsem měl forcenout aury, ale přišlo mi, že nejsem jediný, kdo je bere. Nakonec jsem spadnul do pasti reanimačky.

Přišlo mi, že mám všechno. Criery na discard, 2 anděly a eldrazáka, 4 reanimační spelly, Vapory na hledání karet a přidávání životů. Takže 100x lepší deck, než v prvním draftu. Tak uvidíme.

13. kolo

Soupeř na mě v první hře vytahuje Gaddock Teega a mojí reanimačku vypíná. Facepalm. Moje interakce se omezují na bounce. Než se dohrabu na manu na castění mých payoffů natvrdo, ubije mně 5/2 přes Rogue’s passage. V druhé hře reanimuju anděla, dokonce ho ochráním před removalem a blinknu ho (yes, value!) a ničím Pasáž. Soupeř jí ale vrací Witnesskou a zase mě přes neblokovatelnost umlátí. Smůla.

Gaddock Teeg Rogue's Passage

14. kolo

Soupeř má krásné UR s několika fénixy, takže i když mí andělé něco zničí, ptáčkové se vesele vrací zpátky do hry a ujezdí mne. V druhé hře vytahuje Karna, takže rychlá GG.

Firewing Phoenix Karn Liberated

15. kolo

Uff, vzpamatuj se hochu, říkám si. Alespoň jednou! Ale nebylo mi přáno. Soupeř ukazuje slušný boros a já v obou hrách mulliganuji pro nedostatek zemí. V první hře mě rychle přejede. V druhé ukazuje neskutečenou sekvenci Pyromancera, Phalanx Leadera a pak pár heroic triggerů, které všechny tokeny několikrát pocukrují. Pak ještě přidá Rally a jede za neskutečný ranec. Blokuji jak to jde a i když jsem si předtím několik životů přidal, uvědomuji si, že flashback rally nepřežiju. Líznu Reanimate a zamyslím se. Když si vrátím soupeřovu bytost s hastem, tak ho zabíjím. Bohužel, 4 životy, které bych zaplatil, by znamenaly mou smrt. A navíc nemám černou manu. S trpkým úsměvem nabízím ruku a smiřuji se se skóre 9:6.

Young Pyromancer Phalanx Leader

Někomu to může připadat jako smutný příběh a z části také je. Ale nadruhou stranu, jsem si GP neskutečně užil. Dal jsem si poprvé Day 2 na GP a ještě k tomu 9:0 první den. Hrál jsem na coverage a porazil jednoho z top hráčů. Takže nejlepší herní zážitek mého života.

 

Takže díky všem, kdo dočetli až sem, a prožili si se mnou horskou dráhu zážitků ze samého vrcholu na samotné dno. Jako ponaučení bych si odnesl, že v jakékoliv soutěžní hře je dobré být připraven na prohry a neúspěch, ale zároveň by se člověk neměl podceňovat a být připraven i na vlastní úspěch. Protože, když se 9:0 povedlo mě, může se to s trochou štěstí povést každému z Vás! Snad si to někdy zopakuji a druhým den tak nezahodím.

 

Smeták

Komentáře

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

23.04.2024 16:50 – Chainer

Moc ti děkuji za rozbor! Opět mám několik poznámek... Aven Interrupter - "Pričom ak to dobré chápem, tak jeho wording "vypína" i...

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter