Novinky

Středeční výhledy 05/2017

Komentáře

Super výhledy!

1 hlas

Super výhledy a gratulace Martinovi!

Ad Osyp: Zaútočit menší bytostí do větší, je na vyšším levelu hry tak běžné, že vážně nevím, co je na tom zábavného, vtipného nebo oceněníhodného. Osobně bych dal Osypovi za následující "šaškárnu" varování za nesportovní chování...

0 hlasů

Nejsem si jist, ale myslím, že by právě o tu bytost ani nepřišel ... :-) ... nejde o "běžný vyšší level" ... v dané situaci proti Oath peach garden za stavu 0:1 na všech deskách ... je to stejné jako blufovat Johnnyho Chana ... :-)

1 hlas

Koukal jsem an to online a, jak píše Bad, pokud se dobře pamatuju, ta útočící bytost by neumřela.

Osobně mi ta reakce taky přišla trochu "neprofesionální". Dokonce bych řekl kontraproduktivní - kdyby Osyp zachoval kamennou tvář, mohl na tenhle bluff teoreticky nějak navázat v dalším průběhu. Ale to je asi jen teorie :-D Takhle mohl zase třeba mít v kapse nějaký "antibluff" :-D

0 hlasů

dobré počtení, jen tak dál! co se FNM týče, myslím, že to byl od wotc krok špatným směrem. chápu, že to je casual hraní, ale dát místo random foily úplně nesmyslně zbytečné tokeny...

1 hlas

Ta reakce byla právě naprosto super ... :-) ... v souboji s Oath Peach Garden se prostě musíte těšit z každé damage (protože na vítězství to fakt nevypadá... :-) ... a pokud byla uzmuta tzv. "navíc" tak je to důvod k velké oslavě ... :-D

1 hlas

Ano, přesně tak. Ta útočící bytost by neumřela... Takže vážně je útok 1/4kou do 3/3ky a zatapovaného soupeře nějakým hrdinstvím? O to méně to je bluff a o to více to je freeroll. Kdyby ta útočící bytost byla řekněme 1/3 nebo kdyby Owen nebyl zatapovaný, tak by ten útok měl alespoň trochu nějaké "koule", ale takhle to byla suchařina.

(Obzvlášť ještě v sadě, kde je "Raid", kde k takovým útokům dochází více než jinde...)

Ad Communication Policy: Četl jsem blog rozhodčích (a následující diskuzi pod ním) a zjistil jsem, že tomu vlastně vůbec nerozumím. Co přesně soupeři musím připomínat? Hledání/nehledání? "May" triggery? Nebo něco dalšího? Zkusím tu nahodit pár příkladů:

Primeval Titan: Soupeř zahraje Primeval Titana a země nehledá. Musím soupeře zastavit před jeho další play (či passnutím priority), abych mu připomenul, že má volbu hledat země?

Censor: Ruším soupeři kouzlo Censorem, on si ho položí do hřbitova. Musím soupeři připomenout, že má volbu, že: "Víš, že teď tady můžeš zaplatit 1 manu a tvoje kouzlo nebude zrušeno." ?

Leonin Arbiter: Musím soupeři (neustále) připomínat, že: "Teď tady můžeš zaplatit 2 many, abys mohl hledat." ?

Fact or Fiction: Sešlu Fact or Fiction. Musím soupeři připomenout, že má také volbu rozdělit to na hromádku 5-ti karetní a 0-karetní?

Čili: Jaké "options" tomu soupeři vlastně musím nebo nemusím říkat?

0 hlasů

Ad "bluff": spletla jsem se, myslela sem že útočící bytost byla menší. Každopádně v klipu šlo spíš o tu reakci, která přišla úsměvná i protihráčům - přecijen jsou všichni kamarádi. Navíc Raid, který zmiňuješ by mohl naznačovat, že Osyp trik nemá, má pouze něco s raidem a tudíž by byl blok safe.
Ad communication policy: Musíš mu připomínat may trigger tvých spellů a abilit.
Primeval Titan: Je to jeho titán, takže mu to připomínat nemusíš.
Censor: U counterspellů typu doplať se bere, že pokud dá kartu do hrobu tak nedoplatil (bylo někde na blogu, možná v jiném příspěvku).
Leonin Arbiter: To nevím, snad doplní nějaký judge.
Fact or Fiction: Myslím že nemusíš.
Snad doplní ještě někdo povolanější.
Klára

0 hlasů

Ad Leonin Arbiter:

Nemusíš soupeři připomínat.

Od rozhodčího Marka McGoverna:

"No - you're not required to say anything when you cast Path. Not about the arbiter, and not about the choice to search or not. If they pay 2 in response, and then don't actually search as path resolves, you'll have to remind them. If they don't pay 2, then you don't have to say anything as path resolves, as there is no choice to be made."

Od rozhodčího Scotta Marshalla:

"The thing is, some cards just don't fit well into our otherwise fairly comprehensive policy documents. Leonin Arbiter is one of them. (Sylvan Library used to be, but HCE coincidentally solved that, for the most part.)

Yes, you can remind someone they get to search, then point out they didn't pay 2 for the Arbiter. The only penalty in that case is the damage to their reputation in the local community - and, sadly, we all know that guy who just doesn't care about his reputation."

Ad Fact or Fiction:

Podle mě nemusíš.

Pro úplnost, co přesně se změnilo v Magic Tournament Rules:

"During the resolution of one of their spells or abilities, a player may not assume their opponent has taken a shortcut. They must seek confirmation that a choice with no visible impact was taken."

Nejdůležitější jsou zřejmě "one of THEIR", "CHOICE" a "NO visible impact".

0 hlasů

Díky za odpovědi.

Toho Leonin Arbitera jsem zmínil záměrně, protože to je na celou tuhle Policy dokonalý protipříklad a ukazuje to, jak je ta Policy bídně navržená :-/

Chápu, že ta Policy vznikla proto, aby "zkušenější hráči nešidili méně zkušené pomocí textless (nebo japonských) Pathů", ale vážně to bude za cenu toho, že zbytek komunity (= drtivá většina slušných hráčů) teď bude muset neustále říkat: "Path, hledej"? Protože to už je zase "až přílišná represe", řekl bych...

Čili proto bych tu Policy navrhl opravdu jenom pro textless (a neanglické) karty ve smyslu: "Hráč je povinen vysvětlit soupeři, co jeho textless (či neanglická) karta dělá."* Taková Policy by byla mnohem přívětivější a neříkejte, že by zavést nešla... (?)

* + samozřejmě, že Japonec nebude vysvětlovat Japonci, co dělá jeho japonský Path, atd., ale smysl snad chápete...

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Report z PPTQ Rivals of Ixalan v Praze

19.10.2017 11:25 – dorlas

.... pripomenul by som "smolné" tretie miesto Lukáša na slovenských Nationals ... takže by som s miernou nadsádzkou hovoril už nielen o...

všechny komentáře

Stanislav Cifka - od Magicu k Hearthstone

17.10.2017 13:33 – Mandark

Super rozhovor. Diky za nej, Lobo a Stando.

všechny komentáře

Report z PPTQ Rivals of Ixalan v Českých Budějovicích

16.10.2017 18:12 – Flamberg

Díky Pepo za report! Jen bych rád dodal k té situaci, která hrozila podplácením: skutečně si na toto dávejte pozor. Než z úst vypustíte...

všechny komentáře

Magic Online News 10/10/2017

16.10.2017 13:16 – stsung

1. Nasledujici Cube bude tradicni prosincova Vintage Cube od 20.12. 2. Blizi se Modernove RPTQ a Modernove PTQ. Tudiz pred 11.11. se lidi...

všechny komentáře

Explorers of Ixalan - informace o produktu

10.10.2017 22:34 – Flamberg

Pravidlové okénko – Ixalan

10.10.2017 15:02 – Flamberg

Ahoj, jen pro úplnost sem napíšu, že jste všichni šikovní a máte správné řešení :-)

všechny komentáře
První předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 48 další Poslední

Oblíbené kusovky

Tezzeret the Schemer

129,- Kč Koupit

Soul-Scar Mage

69,- Kč Koupit

Ramunap Excavator

68,- Kč Koupit

Verdurous Gearhulk

159,- Kč Koupit

The Locust God

149,- Kč Koupit

Combustible Gearhulk

65,- Kč Koupit
další kusovky další kusovky

Oblíbené produkty

Ixalan Booster Box

2 349,- Kč Koupit

Ultimate Guard Flip Deck Case 80+ Standard Size XenoSkin Red

299,- Kč Koupit

Ultimate Guard 12-Pocket QuadRow FlexXfolio Blue

499,- Kč Koupit

Magic the Gathering Gift Pack 2017

399,- Kč Koupit

Ultimate Guard 12-Pocket QuadRow ZipFolio XenoSkin Black

699,- Kč Koupit

Ixalan Bundle

849,- Kč Koupit
další produkty

PARTNEŘI CMUS.CZ

Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker
Vesely-drak.cz, specialista na karetní a deskové hry Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon