Modern

Sobota na Grand Prix Praha 2018

Sledujte hru Grand Prix Prague - Day 1 - Modern od uživatele Magic na adrese www.twitch.tv

Zajímavé úseky v tomto desetihodinovém záznamu jsou:

  • 1:59:30 - Jaroslav Braniš (Death and Taxes) vs. Dominik Gortzen (Company)
  • 5:28:21 - Wouter Segaar (Elves) vs. Martin Jůza (Hollow One)
  • 5:06:00 - Jeffry Coremans (Affinity) vs. Ivan Floch (UW Control)
  • Na 8:14:00 můžete vidět Lucemburčana v tričku Bohemky :-)

Dále jsem si vyhlídla pár hráčů, jejichž výsledky na turnaji sem sledovala blíže.

Daniel Prošek - Modular Affinity

Daniel Prošek Jako prvního jsem si ve třetím kole na "popravu" vybrala Dana Proška. Ten hrál Modern na nedávném týmovém Pro Touru a měl tak natestovanou Hardened Scales Affinitu. Bojoval poctivě od začátku bez jediného bye a cestu turnajem tak neměl snadnou, zvládl si však poradit a do druhého dne postoupil se skóre 6-2.

Nová zelená odrůda Affinity je postavená kolem karty Hardened Scales a využívá co nejvíce bytostí s +1/+1 coutnery.

 

Decklisty Modern

Modular Affinity

Daniel Prošek

GP Praha 2018

První dvě kola v turnaji vyhrál (nad Grixis Controlem a Hollow One se Soulflayerem), ve třetím kole kdy jsem ho sledovala však hladce prohrál s Jeskai Controlem, který je podle něj opravdu špatným matchupem. Deck je dobrý na Humans, což je hlavní důvod proč jej hrál na Pro Touru i zde a celkově je s výběrem decku spokojený.

Daniel Prošek - hra

Ondřej Šmíd - UB Tezzerator

Ve čtvrtém kole jsem sledovala Ondru Šmída, který si vzal na turnaj hodně zajímavý balíček. Stejně jako Dan bojoval bez byes od prvního kola. UB Tezzerator je postavený hlavně kolem Sword of the Meek a Thopter Foundry komba, spolu s Whir of Invention, který hledá buď kombo či důležité hate karty jako Ensnaring Bridge, Relic of Progenitus či Damping Sphere.

Decklisty Vše

UB Tezzerator

Ondřej Šmíd

GP Praha 2018

Ondřej Šmíd Deck dle svých slov hraje hlavně protože ho baví, má s ním hodně možností a není příliš známý. I přes Damping Sphere v mainu je Tron poměrně těžkým matchupem, musí doufat, že jej utlačí Tezzeretem. Dobrý matchup jsou Humans a obecně aggro/creature decky díky Ensnaring Bridge. Velkou výhodou je, že soupeři většinou balíček moc neznají a neví tak jak proti němu hrát. Controly jsou však spíše horším matchupem, což může být velkou nevýhodou kvůli jejich současné popularitě.

V prvním kole porazil Mono Red Burn, ve druhém Humans. Ve třetím kole přišla první prohra se Scapeshiftem a ve čtvrtém kole rozmetal RG Devotion. V dalších dvou kolech porazil Boggles a Jeskai Delver tempo se Steppe Lynxami, ale poté bohužel prohrál dva win and iny do druhého dne. První proti Tronu, druhý proti Death and Texas zřejmě kvůli vlastní chybě, kdy do Collective Brutality zahodil modrou zem aby se podíval soupeři na ruku a potom mu chyběla třetí modrá na Whir of Invention.

Ondřej Šmíd - hra

Lukáš Paugsch - UG Infect

Lukáš Paugsch Narozdíl od předchozích dvou hráčů Lukáš poctivě grindí všechna evropská GP a má tak samozřejmě dva bye. Infect zvolil kvůli tomu, že po Nationals (kde prohrál v semifinále) neměl příliš času na testing Modernu a Infect měl nahraný už z minulosti. Na otázku, na co se mu deck zdá dobrý/špatný odpověděl "Je dobrý na play a špatný na draw", což bude nepochybně pravda. Poté dodal, že špatnými matchupy jsou Mardu a Jeskai, vyrovnané matchupy jsou Humans, Burn a UW a dobré matchupy jsou veškeré neinteraktivní decky.

Ve svém prvním kole porazil UW Control, ve čtvrtém kole porazil Tron a já jsem sledovala jeho 2-1 výhru nad Bant Spirity. V první hře toho Lukáš moc nezahrál a navíc kvůli Inkmoth Nexusu jeho soupeř získal po právu dojem, že by mohl hrát proti Affinitě. Ve druhé hře tak prohrál trochu kuriózně se dvěmi Stony Silence na ruce. Ve třetí hře neměl hráč spiritů dostatečně interaktivní ruku a Become Immense si došlo pro výhru. Lukáš pokračoval vítězně až do posledního kola, kdy nestačil na další Bant Spirity v rukou Ondry "Stráči" Stráského a musí se tak spokojit se skóre 7-1.

Ondřej Stráský - Bant Spirits

Na další kolo jsem si vytipovala již výše zmíněného Stráču, který si na turnaj vzal Bant Spirity, ve kterých hraje Collective Company i Aether Vialy. Vialy údajně nikdo jiný nehraje, ale přijdou mu opravdu dobré. Balíček hraje hlavně na doporučení Standy Cifky a Ivana Flocha a také protože se mu nechtělo shánět nic jiného. Balíček je prý dobrý na UW (podle mnohých hráčů nejlepší deck v současnosti) a KCI, špatný je na aggra (např. Hardened Scales).

Stráčovi se také stalo, že omylem odevzdal decklist se 61 kartami. Čekalo ho tak rozhodnutí, jestli hrát karet 60 s gamelossem do prvního kola co hraje, nebo zda hrát s 61 registrovanými kartami. Ta 61. však byla údajně opravdu špatná a raději si nechal dát gameloss, kolo pak bez problémů vyhrál, takže rozhodnutí určitě nelituje.

Stále však platí, že se po turnaji chystá skončit s kompetitivním Magicem. Gwent, se kterým začínal před rokem, prý nejspíše hrát nebude, ale hodlá vyzkoušet Artifact (nová karetní hra od Valve z prostředí Doty 2).

V šestém kole, kdy jsem ho sledovala, porazil Mardu Pyromancera. V jedné z her byl rozhodující moment, kdy měl ve hře Vialy na dvou a třech counterech. Na konci soupeřova kola zahrál Drogskol kapitána z Vialu, soupeř jej zabíjel Terminatem, ale Stráčům Phantasmal Image z druhé Vialy zkopíroval kapitána a dal mu tak Hexproof.

Ondřej Stráský - hra

Jak již bylo naznačeno výše, Stráča první den dotáhnul na perfektní 8-0 skóre (po třech bye). Mezi undefeated decky jsou kromě Ondrových Spiritů také Dredgevine, Naya Burn, Tron, U/R Blue Moon / Through the Breach, dvakrát Blue-White Spirits, Blue-White Control, Blue-White Control, Hardened Scales Affinity, Jeskai Control, Naya Burn a Krark Clan Ironworks Combo.

Neporažení hráči

Neporažení hráči (foto: Wizards.com)

Jiří Obraz - Jund

Jiří Obraz V sedmém kole jsem vyzpovídala Jirku Obraze, který si na turnaj vzal svůj oblíbený Jund. Ten teď už není tak populární, ale Jirka s ním před dvěmi lety uhrál Top 8 na GP v Lille. Dobrý je hlavně na creature decky, pochvaluje si matchup na Humans (ty dnes porazil 2x) kde září Dark Confidant. Nejhorším matchupem je Tron, proti fritce to prý není až tak hrozné, ale pořád je to spíše lepší pro ni.

Obrázek bohužel prohrál poslední kolo o druhý den a svůj úspěch z Lille tak nezopakuje.

Tomáš Hanousek - Scapeshift

Mezi koly jsem ještě odchytila našeho čerstvého Mistra, který se na turnaj vydal se Scapeshiftem. Po jednom bye měl po sedmi kolech skóre 5-2 a Scapeshift si vybral, protože ho měl nejvíce nahraný. V posledním kole však prohrál s Burnem a druhý den si tak také nezahraje.

Jaroslav Bouček - 5c Humans

Jako posledního jsem si vybrala Jardu "JB" Boučka, který se na turnaj vydal s Humany. Před posledním kolem měl skóre 6-1 a hrál proti Abzan Company. Ve třetí hře už si dost věřil - ve hře měl Gaddock Teega, který soupeři zakazoval Collected Company a Chord of Calling. Bohužel pro něj však soupeř měl kombo na ruce, což je podle JBho slov velice vzácné (sám Abzan Company nějakou dobu hrál). I tak se se skóre 6-2 do druhého dne dostal.

Jaroslav Bouček - hra

Humans hrál hlavně protože neměl odvahu hrát Hardened Scales Affinitu. Dobří jsou na kombo, špatní na UWR a Hardened Scales.

 

Do druhého dne postupují i naši profíci s výjimkou Petra Sochůrka, kterému turnaj nesedl. Neporažený je Ondřej Stráský, 7-1 mají Lukáš Blohon a Martin Jůza a se skóre 6-2 po výhře v posledním kole se do druhého dne probojoval i Ivan Floch.

Všichni čeští a slovenští postupující do druhého dne:

PořadíHráčBody
4 Strasky, Ondrej [CZ] 24
19 Blohon, Lukas [CZ] 21
29 (8) Juza, Martin [CZ] 21
47 Cajthaml, Miroslav [CZ] 21
48 Tkadlecek, Daniel [CZ] 21
51 Vojta, Jakub [CZ] 21
70 Stencl, Adam [CZ] 21
109 Kalina, Miroslav [CZ] 19
114 Nachtigall, Jaroslav [CZ] 19
163 Panchartek, Zbysek [CZ] 18
164 Boucek, Jaroslav [CZ] 18
194 Brodzak, Michal [CZ] 18
210 Hodecek, Jiri [CZ] 18
214 Rossijcenko, Alexandr [CZ] 18
221 Nemec, Jakub [CZ] 18
240 Masik, Dominik [CZ] 18
254 Dudesek, Stepan [CZ] 18
273 Pham, Hoang [CZ] 18
297 Pesek, Lukas [CZ] 18
305 Deutscher, Jan [CZ] 18
312 Sindler, Jaroslav [CZ] 18
319 Gabriel, Jan [CZ] 18
348 Branis, Jaroslav [CZ] 18
352 Tuma, Jiri [CZ] 18
359 Prosek, Daniel [CZ] 18
364 Chmelik, Jaroslav [CZ] 18
PořadíHráčBody
15 Cupal, Dominik [SK] 22
59 Paugsch, Lukas [SK] 21
84 Chovan, Jaroslav [SK] 21
85 Horvath, David [SK] 21
122 Floch, Ivan [SK] 18
161 Szmatana, Patrik [SK] 18
222 Kosiciar, Patrik [SK] 18
279 Domotor, Robert [SK] 18
331 Vardzik, Tomas [SK] 18

Všem přeji hodně štěstí ve druhém dni, ze kterého zítra sepíši podobný článek.

Klára Čelikovská

Komentáře

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

28.03.2024 18:59 – Chainer

Tak kdo byl o minulém víkendu v Praze, tak ví, jak ten současný Modern vypadá... ;-) Nejsem si jistý, jestli je potřeba pomáhat aggro...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Murders at Karlov Manor - 2. část

13.02.2024 19:29 – dorlas

Aha Leyline of the Guildpact. Tak na ten koment som odpovedať zabudol. Tak podľa mňa ... nie je. Možno ak by niekto chcel "šialene"...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter